Beheerst door hormonen

Een groot deel van je leven wordt beheerst door je hormonen; eerst 35 – 40 jaar menstruaties en dan nu de laatste periode, de overgang. Voor sommigen verloopt het probleemloos, voor anderen is het een behoorlijke uitdaging. Je hormonen zijn opnieuw in disbalans, een soort omgekeerde puberteit. Opnieuw kunnen ze voor diverse problemen zorgen, zoals moodswings, opvliegers, slaapproblemen, droge slijmvliezen en/of vleesbomen. 

Wat nu? 

In principe is de balans weer te herstellen, maar moeten we wel uitzoeken hoe alles in elkaar zit. Als het bijvoorbeeld gaat om een combinatie van stress en overgangsklachten, dan zijn er meerdere “assen” uit balans. Een as is een verbinding tussen je hypofyse en in dit geval je bijnieren en eierstokken. Wanneer één van deze assen uit balans is, kan er een domino-effect optreden naar andere assen. Vandaar dat het altijd even puzzelen is, wat er precies gaande is.

Wat doen wij eraan? 

Als we alles in kaart gebracht hebben, kijken we naar wat we gaan inzetten. Vaak is dit een combinatie van homeopathie en orthomoleculair, maar ook voeding- en leefstijladviezen. Waar nodig, zullen wij altijd een vrouwenarts mee laten kijken.