Dit zijn wij

Evelien van de Kamp

Mijn naam is Evelien van de Kamp, ik ben zowel klassiek homeopaat als orthomoleculair therapeut met een specialisatie in vrouwelijke hormonen.

In 1993 ben ik afgestudeerd aan de dagopleiding van de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Om mijn kennis verder te verdiepen heb ik daarna diverse specialistische opleidingen gevolgd.

In de praktijk diende zich al heel snel vrouwen met hormoonproblemen van diverse aard aan en dat breidde zich uit. Het waren niet alleen klachten rond de menstruatie en overgang, maar ook veel vrouwen die niet zwanger konden worden. Dat laatste was een uitdaging en met succes! Ik heb inmiddels veel vrouwen mogen helpen zwanger te worden. De oorzaken zijn divers, maar langdurig pilgebruik en stress spelen zeker een rol.

Vrouwen “moeten” steeds meer in onze maatschappij, er zijn alleen maar taken bij gekomen en dat geeft stress – dan raak je niet zwanger- en bovendien stellen we het krijgen van kinderen steeds langer uit. We zijn dus een stuk ouder als we aan kinderen gaan beginnen. Daarbij gaan we al heel vroeg aan de pil, slikken deze vaak door en komen dan in de problemen: je stopt en je cyclus komt niet meer op gang. Door onvolwaardige voeding en (crash) diëten hebben we een vitamine- en mineralen tekorten en die zijn onontbeerlijk om zwanger te worden!.

Dat is slechts een opsomming in een notendop van de hoofdproblemen, er speelt natuurlijk veel meer maar dat is maatwerk per vrouw. Al met al vaak best een kluwen, ik help je graag deze kluwen te ontwarren en vertrouw erop dat we snel resultaat boeken. Tot ziens!

 

 

Volg mij op Social Media:

Angélique Spaan

Mijn naam is Angélique Spaan. Ik ben zowel klassiek homeopaat als orthomoleculair therapeut met een specialisatie in vrouwelijke hormonen.

Na jarenlang als officemanager bij een automatiseringsbedrijf te hebben gewerkt, was het tijd voor verandering. Ik besloot weer in de schoolbanken plaats te nemen, zodat ik van mijn hobby, het helpen van dieren, mijn werk zou kunnen maken. Aan de School voor Homeopathie, ben ik toen gestart met de opleiding dierenhomeopaat.

Een tijdlang liep ik rond met vage, maar vervelende klachten, waarvan ik het vermoeden had dat mijn hormonen hier wel eens de oorzaak van konden zijn. De huisarts vertelde me dat ik waarschijnlijk in de overgang was. Ik was in shock! Met mijn 36 jaar was ik daar toch nog veel te jong voor?

Evelien was destijds een van mijn docenten in Amersfoort en ik besloot haar te benaderen. Achteraf denk ik dat het homeopathisch licht (zoals ik dat graag noem) al binnen 5 minuten bij haar ging schijnen. Uiteraard heeft ze me geholpen met een speciaal voor mij uitgekozen homeopatisch middel, terwijl ze ook tips en adviezen gaf over hoe ik mijn hormonen het beste in balans kon houden.

Na 2 maanden waren niet alleen mijn klachten verdwenen, maar was ook mijn cyclus weer genormaliseerd. Het zaadje om ook humaan homeopathie te gaan doen en hormonale klachten te willen verhelpen, was geplant. Na als dierenhomeopaat te zijn afgestudeerd, ben ik verder gegaan in de humane richting en heb ik mijn opleiding tot klassiek homeopaat afgerond aan de HvnA in Velp. Daarna heb ik diverse bij- en nascholingen gevolgd om mijn kennis verder uit te breiden; orthomoleculaire geneeskunde en kinderpsychologie.

Ook in mijn praktijk kwamen er al snel vrouwen op mijn pad met een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten of problemen met de menopauze. En op deze manier is de samenwerking tussen Evelien en mij ontstaan. Wij helpen je graag en zien ernaar uit je te ontmoeten op een van onze locaties.

Volg mij op Social Media: