Hoe een onvervulde kinderwens toch in vervulling is gegaan. Dit is het verhaal van Nicole.

Jullie zijn gesetteld en hebben er goed over nagedacht; we willen een kindje! Maar nadat je gestopt bent met de pil komt je cyclus niet meer op gang. Hoe kan dat nou? Je lichaam is na al die jaren pilgebruik – vaak zonder stopweek – eigenlijk aan deze constante zwangerschap gewend, want dat is het feitelijk! Er is al jaren geen eisprong meer geweest en het lijkt alsof je lichaam vergeten is hoe het moet. Dat overkwam Nicole, die na een halfjaar zonder cyclus onze hulp inriep.

Is herstel mogelijk?

De vraag aan ons was of wij haar cyclus konden herstellen en of we haar lichaam verder konden optimaliseren zodat het klaar zou zijn voor een zwangerschap.

Wat veel vrouwen wel weten, is dat je tijdens je zwangerschap, eigenlijk ervoor al, foliumzuur moet slikken (ook wel vitamine B11 genoemd) voor de ontwikkeling van je kindje. Maar dat is niet het hele verhaal. In de eerste plaats moet er ook vitamine B12 bij; het is de combinatie die werkt! Maar om zwanger te worden, heb je ook van andere vitamines en mineralen een optimale status nodig. Daar kijken we bij iedereen persoonlijk naar, want dat is afhankelijk van jouw voedingspatroon en leefstijl. Bij vegetariërs of veganisten is dat bijvoorbeeld heel anders dan bij vrouwen die vlees en vis eten.

Veganist

Nicole blijkt veganist te zijn, het is dus heel goed mogelijk dat haar vitamine B12 status heel laag is. Als veganist kun je toch tekorten oplopen van meerdere essentiële vitamines en mineralen en als je zwanger raakt, gat wát er is naar je kindje. Dan zijn er dus twee mensen met tekorten en heeft je kindje al direct een achterstand!

Als je veganist bent, begrijpen we natuurlijk heel goed dat je niet zomaar teruggaat naar vlees of vis eten, maar dat houdt wél in dat je het dan uit goede supplementen moet halen. Daar helpen we je natuurlijk bij. We nemen je voeding door en leggen je uit welke supplementen je zou kunnen gaan nemen.

De menstruatiecyclus hersteld

Nicole’s cyclus was vrij snel hersteld met behulp van homeopathie. Ze werd ook veel fitter door de supplementen. Toen ze zeven maanden later zwanger werd, was haar lichaam er ook helemaal klaar voor en heeft ze inmiddels een wolk van een dochter!

Heb jij, net als Nicole, ook een kinderwens en ben jij benieuwd wat jij kunt doen om jouw lichaam in optimale conditie te brengen voor een zwangerschap? Maak dan nu een afspraak! We helpen je er graag bij!