Een team het veld in sturen

Wij hebben heel bewust gekozen voor een multidisciplinaire aanpak. Hormonen laten zich niet makkelijk door één manier van behandelen temmen, er is meer nodig. Ons hormoonsysteem is uitermate complex, de aanpak dus ook! Ons “team” bestaat uit: homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, voeding- en leefstijladvies.

We zijn ervan overtuigd dat alleen een multidisciplinaire aanpak het hoogst haalbare effect geeft. Zo kunnen we er op een effectieve manier voor zorgen dat alles weer in balans komt.

  • Homeopathie reguleert de drie “hormoonassen” (waarover later meer)
  • Orthomoleculair vult essentiële bouwstoffen aan
  • Mogelijk laten afnemen van bloed-, urine- en/of speekseltesten
  • Voeding
  • Leefstijladvies

Vanuit de anamnese ontstaat er een behandelplan. Wij werken vanuit een individuele benadering. Kortom, voor iedereen een eigen plan. Zie de uitleg LINK

Succesvolle samenwerking

Voor al onze pijlers geldt; eerst inventariseren en jouw problemen serieus nemen. Onze adviezen zijn altijd maatwerk en nooit nodeloos te veel. Eventueel kan bloedonderzoek onze keuze verder onderbouwen. Voor ons zijn alle zaken sterk verbonden en op deze manier realiseren we voor jou een compleet plan, zodat jouw gezondheid optimaal is en jouw persoonlijke wensen worden vervuld.

Angélique en Evelien

Klassieke Homeopathie

Homeopathie is een holistische manier van genezen; je kijkt naar de hele mens en niet naar een stukje. Dat is ook het grote verschil met regulier.

Wat is er ziek en op welk niveau?

Dat is het eerste waar we naar kijken. Zijn het je hormonen die in disbalans zijn? Ligt het zwaartepunt ergens anders? Daarom nemen we de tijd voor een uitgebreide anamnese, maken we samen een tijdlijn om zo – chronologisch – het ontstaan van het probleem in kaart te brengen. Daaruit zien we een rode draad verschijnen en als we die te pakken hebben, zien we meestal de oplossing ook.

Werkwijze

Dit geldt voor al onze drie pijlers; eerst inventariseren, jouw problemen serieus nemen. We gaan nooit aan de slag met aannames of losse ideeën. We werken graag grondig.                       

Orthomoleculair

“Orthos” komt uit het Grieks en betekent “juist” ; goede moleculen dus.

Vitaminen en mineralen

Orthomoleculair gebruikt optimale concentraties van vitaminen en mineralen. We hebben tekorten: niet alle gewenste vitaminen/mineralen komen in voldoende mate in onze voeding voor. Neem als voorbeeld selenium en zink; deze komen door de intensieve landbouw niet meer in onze bodem voor, dus hoe krijgen we ze nog binnen? Beiden zijn zéér belangrijk voor onze gezondheid. 

Verstorende factoren

Maar ook zijn er stoffen zoals medicijnen en de pil die onze voorraad uitputten of de opname saboteren! Om optimaal te functioneren en zwanger te worden moet de vitamine-mineralenstatus optimaal zijn. Wij kijken naar jouw voedingsgewoonten, medicijngebruik en kunnen je daaruit een optimaal advies geven.

Leefstijl

Dit is een heel divers onderwerp, maar bij ons betekent het: datgene doen wat jou ondersteunt bij jouw hulpvraag. Bij ons is dat vaak afvallen en zwanger worden.

Overgewicht

Hoewel je dat niet zou zeggen op het eerste gezicht, hebben afvallen en zwanger worden veel met elkaar te maken! Te zwaar zijn kan een reden zijn waardoor je niet zwanger wordt.

Hormonale disbalans

Afvallen willen we allemaal, maar vaak lukt het niet. Waarom niet? Omdat je hormonen niet in balans zijn in de ruimste zin van het woord. Je hebt bijvoorbeeld een insulineresistentie waardoor er veel vet opgeslagen wordt of je hebt vreetbuien omdat het verzadigingshormoon leptine niet actief is. Je ziet, het is heel complex, daarom werken wij met deze drie pijlers. We herstellen de hormoonbalans en maken voedings- en lifestyleplan voor je.

Samen herstellen we jouw hormoonbalans!

Getemd

Je lijf gedraagt zich weer normaal. Hoewel jouw  menstruatie nooit je hobby zal zijn, staat daar tegenover dat je er in elk geval nog maar weinig last van hebt. 

Je bent zwanger!

Gefeliciteerd! Samen brachten wij alles in kaart, waardoor het probleem helder werd. Jouw onvervulde kinderwens is vervolgens wel snel in vervulling gegaan.

De storm is gaan liggen

Je functioneert weer optimaal. Je bent nog steeds in de overgang maar je bent weer jezelf en voelt je fit. Bovendien heb je inzichten gekregen waarmee je het resultaat in stand kunt houden.